VIDEO. Stig doet James Bond-piste in een Range Rover

Ben Collins was de eerste witte Stig bij de mannen van Top Gear en, hoewel die hem doodschoten, kan hij nog steeds aardig rijden. Range Rover liet hem de 15 kilometer lange Inferno afdaling in een Range Rover Sport doen met 155 kilometer per uur.

Met een Range Rover Sport van 2.970 meter hoogte naar beneden rijden racen van de Schilthorn. Klinkt gevaarlijk, en dat is het ook. Je verwacht nu waarschijnlijk een filmpje met daarin een auto vol met Red Bull-stickers. Fout, het is een pure reclame voor Range Rover. Maar wel een leuke reclame.

Range Rover maakte ooit auto's waarmee de Britse landadel haar landerijen kon bezoeken zonder natte voeten en een koude neus te krijgen. Die tijd is geweest, de huidige Range Rovers kunnen overal komen, maar verder offroad dan de stoeprand van de PC Hooftstraat komen ze tegenwoordig niet vaak meer. Om te bewijzen dat de auto's het wél echt kunnen, huurden de Britten voormalig Stig Ben Collins in. 

Collins is wel in voor een geintje en wat James Bond filmwerk. De piste die hij en de Sport afdalen was in 1969 het decor van de 007-film On her Majesty's Secret Service. Hij stapt in de Range Sport 5.0 V8 om de gletsjers rond het Zwitserse Mürren nog wat extra CO2 te geven en de auto heel naar beneden te brengen.

Komt die PR-blabla van Collins: "This was genuinely one of the hardest tests I've faced in my driving career. The route was insane and certainly the toughest course I've ever completed. It challenged you with every kind of obstacle this side of molten lava and as conditions go, it was about as bad as it gets – torrential weather mixed with cliffs, trees, all kinds of stuff you don't really want to crash into.