Jan Lammers doet Le Mans met Rubens Barrichello

Het is Jan Lammers weer gelukt een team samen te stellen om terug te keren naar de vierentwintig uren van Le Mans. Naast zijn eigen rijkunsten en die van voormalig F1-coureur Rubens Barrichello stapt ook de sponsor van Max Verstappen in.

Dat Jan Lammers en Jumbo-eigenaar Frits van Eerd aan het broeden waren op Le Mans-plannen met een oud-Formule 1 coureur is niet nieuw. Wie die coureur is geworden, komt wel als een soort van verrassing: Rubens Barrichello. De sympatieke Braziliaan lijkt sinds zijn vertrek in 2011 uit de hoogste autosportklasse van de aardbodem verdwenen. Hij rijdt in Braziliƫ nog steeds in de Stock Car Brazil klasse in een Chevrolet en deed ook al 24-uurs ervaring op in Daytona. Geen vreemde keus dus van Jan en Frits.

Maar, waar is Jos Verstappen gebleven in dit verhaal? De vader van de nieuwe messias van het autoracen zou toch meedoen? Het persbericht vertelt daar uiteraard niks over, dus daarover later meer.

Wel in het persbericht en veel belangrijker: welke klasse en welke auto gaat het drietal rijden? Het wordt een LMP2 van Dallara met een Gibson V8. De auto is nieuw ontwikkeld door de Italiaanse fabrikant en dook vorige maand voor het eerst op een circuit op. De uiteraard in Jumbokleuren gehulde wagen waarmee Frits, Jan en Rubens ook de European Le Mans Series gaan starten testte vorige week voor het eerst op Magny-Cours.