BMW vult gaatjes met 1 Serie sedan

Een 1 Serie met een kontje of een 2 Serie Coupe met extra deuren; noem het hoe je wil, maar BMW heeft zijn overcomplete line-up verder uitgebreid met een 1 Serie sedan.

Je vraagt je misschien af wie er zit te wachten op dit model, maar laat het maar aan BMW over om de kleinste gaten in de markt te vinden en met nichemodellen succes te boeken. Daarnaast kan de nieuweling mooi de strijd aangaan met de Audi A3 sedan die we al kennen. De 1 Serie sedan is op de autoshow van Ghuanhgzhou onthuld met 1.5 en 2.0 turbo benzinemotoren. Niet dat we daar wat aan hebben, want de Duitsers maken de debutant alleen voor de Chinese markt. In deze snelgroei-economie is klaarblijkelijk vraag naar compacte sedan en BMW benadrukt dan ook uitgebreid dat de ontwikkeling en het testwerk in China heeft plaatsgevonden.

Plannen om de kleine sedan naar de Europa te brengen zijn er officieel nog niet, al sluiten we niet uit dat de Beierse fabrikant zich later nog bedenkt. Wij vinden dat deze gekrompen 3 Serie alleen hierheen mag komen als er ook een M-versie van verschijnt. De briljante rijeigenschappen van de M2 in een praktische vierdeurs klinkt namelijk wel aantrekkelijk. Helaas is de kans daarop zeer klein.