Red Bull Racing-baas snapt kritiek op Max Verstappen niet

Het afgelopen jaar kreeg Mad max de nodige kritiek te voortduren. Commentaar waar teambaas Christian Horner geen zak van begrijpt. Het opperhoofd van Red Bull Racing staat dan ook volledig achter zijn jonge talent.

Zijn agressieve rijstijl en gewaagde inhaalacties leverden Max Verstappen dit jaar veel lof op, maar er zijn natuurlijk altijd mensen die iets te zeuren hebben. Die klagers zijn opvallend genoeg vaak de coureurs die ingehaald werden door de Nederlandse tiener. Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen hadden veel commentaar op zijn rijstijl en ook Mercedes-adviseur Niki Lauda bromde een paar keer mee. 

Christian Horner blijft in ieder geval lijnrecht achter zijn rijder staan. "Ik begrijp echt niet waar ze over zeuren", geeft hij toe. "Hij levert fantastisch werk. Hij rijdt de wielen van zijn auto, hij racet hard. Als er een nieuwe rijder komt die de gevestigde orde overhoop haalt, dan levert dat soms kritiek op." 

De teamchef is dan ook onder indruk van de manier waarop Max omgaat met het openlijke commentaar. "Hij gaat er niet op in. Hij houdt zijn hoofd naar beneden en geniet gewoon van zijn races." Horner is van mening dat Verstappen niets verkeerd heeft gedaan en dat zijn rijgedrag vooral spectaculair is om te zien. "Ik denk dat hij de gevestigde rangorde omver heeft gegooid en dat wordt niet altijd gewaardeerd. Ik denk niet dat hij dit jaar iets verkeerd heeft gedaan. Hij heeft hard geracet. Hij is gepassioneerd over het racen en dat kon je bijvoorbeeld horen in Brazilië. Hij wilde graag racen, terwijl andere coureurs liever de auto parkeerden." 

Volgend jaar mag Verstappen wederom een jaartje in een Red Bull alles en iedereen boos maken. F1-baas Bernie Ecclestone heeft al gezegd dat Max de enige rijder is die Hamilton kan bedreigen en teamgenoot Ricciardo liet al weten zin te hebben in de strijd met de inhaalkoning. Het belooft een mooi jaar te worden.