Geweldig kerstcadeau van BMW: de dood van de 2 Serie GT

Great news! BMW overweegt de 2 Serie Gran Tourer, a.k.a. de afzichtelijke voorwielaangedreven pusbuil die er voor zorgt dat Herbert Quandt zich al 88 keer heeft omgedraaid in zijn graf, geen vervolg te geven. Als dat toch eens zou kunnen!

Laten we er geen doekjes om winden: de 2 Serie Tourer in het algemeen en de Gran Tourer in het bijzonder is het meest weerzinwekkende dat er ooit bij BMW uit de pen is gekomen, en dat terwijl hij na de 5 Serie GT kwam, dus dat zegt wat. Met zijn hoge instap en air van luxe is deze rijdende misdaad tegen de menselijkheid uitstekend geschikt als partijlimousine voor Henk Krol en zijn 40 zetelrovers, en het grote appeal onder rijke babyboomers zorgt ervoor dat er in Nederland dit jaar al 3.000 mensen met een esthetische en visuele beperking een 2 Serie Tourer kochten. Smaak is niet te koop.

BMW weet ook dat het dit soort fratsen achterwege moet laten als het serieus genomen wil worden. Bovendien: de echte verkoopcijfers zitten in de Kia-kloon Active Tourer, die ongeveer twee keer zo vaak wordt weggezet als zijn nog lelijkere opgeblazen zevenzits-broertje. Als vervanger voor het beschamende vierkante busje zou een zevenzits X1 in beeld zijn. Dit model wordt zelfs al geproduceerd, zij het vooralsnog alleen in en voor China

We hopen altijd nog stilletjes dat deze Rocky Dennis op wielen gewoon een practical joke van BMW was, om te kijken hoeveel badgegeilers daadwerkelijk zo'n gedrocht zouden aanschaffen alleen omdat er een BMW-logo op zit. Maar diep in ons hart weten we dat Duitsers geen grappen maken, en Duitse engineers al helemaal niet. Als reden voor het mogelijke termineren van deze schandvlek uit de geschiedenis van BMW geven de Duitsmediaas dat het management de auto 'niet vindt passen bij het sportieve imago van BMW'. You don't say! Dat is ook echt iets dat tijdens het ontwikkelingstraject totaal niet te voorzien was natuurlijk.. En bovendien: het concern rekte de definitie van 'BMW-waardig' al enorm op toen het besloot alleen nog maar naar de verkoopcijfers te kijken. Maar serieus: vergeleken met een 2 GT trekt een diepzeevisser nog mooiere vangst naar binnen en lijkt die eindbaas die je vlak voor sluitingstijd met lange tanden uit de kroeg trekt nog op Miss Universe.

Mocht BMW inderdaad bij zinnen gekomen zijn en deze rijdende abortus aan het einde van zijn levenscyclus geen gevolg geven, dan is dat het allerbeste kerstcadeau dat we dit jaar mogen ontvangen. We hebben maar één boodschap voor het management: do it! Do it!