Dit is de LaFerrari voor wie geen LaFerrari kan betalen

Wij dachten dat het schaamteloos kopiëren van autodesigns vooral een Chinese aangelegenheid was, maar blijkbaar kunnen de Amerikaanse schuurknutselaars er ook wat van. Dat blijkt wel uit deze supercar die verdacht veel op een bekende Italiaan lijkt.

De creatie is gebouwd door Exotic Rides in het Amerikaanse Orlando en heeft de verleidelijke naam ER W70. In 2014 zagen we al renderings van het model, maar we dachten niet dat ze de moeite zouden nemen om het model ook daadwerkelijk te bouwen. Blijkbaar was er wel vraag naar een minder mooie LaFerrari en na de bouw van het eerste exemplaar zijn de orderboeken nu geopend. Omdat het Amerikaans is, ligt er uiteraard een V8 onder de motorkap. In dit geval gaat het om een 635 pk sterke LS7-V8 van GM. Die is gekoppeld aan een zestraps handbak van Porsche en dat moet het een echte rijdersauto maken. Dat betekent ook meteen dat het grootste deel van de Amerikanen er niet in kan rijden. 

Exotic Rides durft 250.000 dollar te vragen voor deze slechte kopie. Vol trots benadrukken ze dat er slechts 70 exemplaren gemaakt zullen worden, waardoor het een exclusief model blijft. Wij betwijfelen of er überhaupt een handvol kopers zal opdagen die hun kwart miljoen dollar liever uitgeeft aan dit knutselwerkje dan een echte Ferrari.