Pure porno te koop op autoveiling

Koop dan! Het nageslacht zal u dankbaar zijn dat u het genie van Giotto Bizzarrini levend houdt en deze schitterende American Motors AMX/3 uit 1969 een veilig thuis biedt.

American Motors had net zo goed het Ford of GM van deze tijd kunnen zijn. It wasn't to be. Wat ooit de grootste fusie in de het Amerikaanse bedrijfsleven was, werd geconcipieerd in 1954 maar was al ver voor zijn dood in de late jaren tachtig hartstikke kapot. Desondanks maakte het bedrijf wel ooit de AMX/3. Onder leiding van niemand minder dan de inmiddels heiligverklaarde Giotto Bizzarrini, de Rembrandt onder de auto-ingenieurs met pure relikwieën als de 250 GTO op zijn erelijst. 

Bizzarrini werkte later ook voor de supergroup der supergroups: Iso. (Iedereen krijgt op zijn minst een mild stijfe van de Iso Grifo.) Daar werkte hij samen met Giorgetto Giugiaro, zonder meer de beste autodesigner ooit in de geschiedenis van het verleden. Deze specifieke AMX/3 werd getest door BMW ('wan of ze finest we hef ever driven') en won in 2016 prijzen op Pebble Beach.

Koop Dan! Want zeg nu zelf: wanneer zag u eerder de liefdesbaby van de Ford GT40 en Lamborghini's satansbloed? Nooit. Want dit is één van de vijf. Gaat volgens de veilingmeester weg voor rond de miljoen dollar. Koopje.