BREEK: Valtteri Bottas naar Mercedes

De kogel is eindelijk door de kerk. Valtteri Bottas neemt de plek in van Nico Rosberg bij Mercedes. Hij mag samen met Lewis Hamilton rijden in de beste auto's van het veld.

In de wandelgangen was het natuurlijk allang bekend, maar het is fijn dat Mercedes het nu ook officieel meldt. We hoorden van onze mol binnen Mercedes zelfs al dat Bottas bij de autobouwer op bezoek is geweest om zijn nieuwe auto van de zaak op te halen. Een Mercedes-coureur moet tenslotte wel in een Mercedes rijden. Enfin, de krabbel is gezet

"Ik droom er al heel lang van om voor een team als deze te rijden, een team van kampioenen." Bottas verwacht "een sterk paar" te vormen met Lewis Hamilton. Dat is een beetje een open deur als je in de beste auto's van het veld rijdt, maar we snappen zijn ambities. We hopen vooral dat hij Lewis Hamilton durft uit te dagen in de strijd om het kampioenschap, want we zitten niet te wachten op een optocht van twee Mercedessen, waarbij Lewis duidelijk de regels bepaald. De Fin geeft gelukkig al een hint dat het goed gaat komen. "Ik mis nog steeds mijn eerste overwinning, dus dat is het eerste doel." Juist, dat is de instelling!

De 27-jarige Fin komt van het team van Williams. Daar hebben ze in allerijl Felipe Massa weer teruggehaald uit zijn pensioen om nog een seizoen de plek van de vertrekkende Bottas op te vullen. Een beetje onnodige actie, want er zijn genoeg getalenteerde rijders die nog niet met hun hoofd bij een pensioen zitten, maar Williams wilde graag een ervaren gast naast de nieuwe F1-debutant Lance Stroll hebben. De Braziliaan heeft getekend voor één jaar en we gaan er vanuit dat hij daarna alsnog met pensioen gaat.