Williams voelt zich schuldig over jaar extra megasalaris Massa

Arme Felipe Massa. In plaats van lekker thuis te zitten, moet hij komend seizoen rijden in 's werelds meeste begeerde raceklasse en krijgt hij ook miljoenen dollars op zijn rekening gestort. Logisch dat Williams zich daar schuldig over voelt.

Williams was in hoge nood nadat hun topman Valtteri Bottas van Mercedes een aanbod kreeg dat hij niet kon weigeren. Een stoeltje bij het team met de beste auto van het veld sla je tenslotte niet af als ambitieuze Fin. Je hebt geen paardenkop in je bed nodig om die beslissing te maken. 

Het gevolg was wel dat Williams overbleef met debutant Lance Stroll, die weliswaar een leuk rondje kan rijden, maar toch voornamelijk zijn stoeltje heeft veroverd met de dikke portemonnee van zijn vader. Het team miste een stukje ervaring en daarom moest teambaas Claire Williams naar Brazilië vliegen om Felipe Massa te overtuigen het geraniumstaren nog een jaartje uit te stellen. 

Claire geeft nu toe dat ze zich best een beetje schuldig voelde over het feit dat ze Felipe Massa uit zijn bijzonder korte pensioen trok. We geven toe dat zijn pensioen nog steeds aanzienlijk langer stand hield dan zijn wereldtitel, maar echt lang heeft de kleine Braziliaan niet met zijn voeten omhoog kunnen zitten. 

Gelukkig bleek Massa het helemaal niet zo erg te vinden om zijn terugkeer in de Formule 1 te maken. Het werd duidelijk dat Felipe vooral was gestopt omdat er geen plek bij een topteam voor hem was en niet omdat hij de sport beu was. Nu is Williams ook geen topteam, maar wij vermoeden dat een paar miljoen dollar hem snel over de streep trokken. Het team krijgt geld van Mercedes voor Bottas en van Stroll voor zijn stoeltje, dus dat riante salaris van Massa kon er wel vanaf. 

Williams is ervan overtuigd dat Massa er ook komend jaar weer gewoon vol voor gaat. "We zullen nooit een coureur in een auto zetten als we niet geloven dat hij kan presteren. Hij beschikt nog steeds over genoeg motivatie", zo claimt Claire. Ze vermoedt dat een extra seizoen zonder enige druk goed voor hem is. "Hij heeft een jaar om wat plezier te maken en dat kan de druk er wel afhalen. Hij kan gewoon de baan op gaan en presteren zonder zich druk te maken over andere dingen. Dus ik ben benieuwd wat hij kan doen en ik hoop dat de combinatie met Lance goed voor ons uitpakt." 

We kunnen het Massa in ieder geval niet kwalijk nemen dat hij terugkeert. Want zeg nou zelf, wie wil er nu niet een jaartje goedbetaald plezier maken als F1-coureur?