Gerucht: Bernie Ecclestone komt met F1-concurrent

Eerder deze week werd Bernie Ecclestone in een putsch door Liberty Media van zijn troon gestoten en dat zint de kleine dictator maar niks. Volgens geruchten zou hij op een plannetje broeden met een rivaliserend raceconcept te komen.

Voor mannen als Ecclestone, die in de late herfst van hun leven zitten, is gewoon aan het zwembad gaan zitten en de laatste jaren genieten van je miljarden geen optie. Ze zijn te gewend geraakt aan macht om na een wisseling van de wacht een stapje terug te doen. Sterker nog, Bernie laat er geen gras over groeien: direct na zijn afzetting schijnt de kleine haatopa te zijn gaan rondbellen met een boosaardig plannetje om een F1-concurrent op te tuigen. Diverse circuits zouden een voorstel hebben ontvangen om zich exclusief aan Bernie's nieuwe raceklasse -die we voor het gemak maar even Formula Bernie noemen- te binden.

Echter, in zijn grootheidswaan kon Bernie zich hier nog wel eens vergalopperen. Ja, hij heeft een status en een netwerk dat nooit en te nimmer onderschat mag worden: wereldleiders staan in zijn telefoon en als Bernie belt neemt Poetin op. Maar de F1 als bolwerk is zo mogelijk nóg machtiger, dat schud je niet even op.

Op Red Bull Racing en Toro Rosso hoeft Bernie in ieder geval niet te rekenen, zo tekent Auto Bild uit de mond van teambaas Helmut Marko op. We gokken dat ook de rest van het veld niet staat te popelen zich in een nieuw avontuur te storten, zo vlak voor het begin van het seizoen met een geheel nieuw ontwikkelde auto. 

Ecclestone kreeg begin deze week de wacht aangezegd omdat de sport de laatste jaren nauwelijks groeide. Zijn plaats zal grotendeels worden ingenomen door Ross Brawn. Hoewel de altijd uitgesproken Bernie in de basis een meedogenloze kleine prick was respecteerde iedereen hem wel, omdat altijd duidelijk was wie de baas was en je met Bernie wel wist waar je aan toe was. Door deze over-lijken-mentaliteit maakte Bernie talloze vijanden, maar dat maakte hem geen donder uit. Nou ja, volgens Olav Mol hield iedereen van hem. Ja hoor, iedereen liep met Bernie weg, tuurlijk.

Ondertussen waarschuwt Mercedes-baas Toto Wolff Liberty Media dat ze de F1-fans niet als proefkonijnen moeten gaan behandelen. Dit onder het mom: vernieuwing is goed, maar ga niet in het wilde weg beta-testen met nieuwe formats. Hij doelt hiermee op geluiden dat de focus van de TV-zender weg gaat en veel meer richting social media. Ook doen verhalen de ronde over het opknippen van een race in kleinere deel-races.