Waarom Bernie Ecclestone dit F1-team moet kopen

Het donkere nieuws blijft zich maar opstapelen in Engeland deze week. Maandag werd Bernie Ecclestone hardhandig zijn pensioen ingewerkt en op vrijdag verdween Manor definitief van de grid. Maar wacht, we zien kansen. Wat als...

De meesten kennen Bernie Ecclestone enkel als de miljardair die het grote circus van de Formule 1 in vier decennia nog veel groter maakte. En passant vulde hij zijn eigen koffers ook rijkelijk met ponden en dollars. Maar vroeger was de kleine Bernard handelaar in onderdelen en zelf small time coureurtje. Het rijden in de Formule 1 mislukte en hij trok zich een tijdje terug uit de sport. Vanaf 1971 had Ecclestone een Formule 1-team. Brabham.

Hij kwam bij Brabham terecht omdat de toenmalige eigenaar op zoek was naar extra geld. Uiteindelijk nam hij het hele team over en stelde de oude eigenaar aan als technisch directeur en leider van de fabriek. Nu is er weer een team dat geld nodig heeft en heeft Bernie tijd zat - de man is immers onsterfelijk. Als Chairman Emeritus gaat hij zich natuurlijk kapotvervelen. Waarom koopt hij de failliete boedel van Manor niet op? Zo hebben we weer 22 auto's aan de start en kan Bernie weer invulling geven aan zijn leven. Wij zien louter winnaars.