Honda's S2000-opvolger wordt episch

Er doen meer geruchten de ronde over Honda's opvolger van de legendarische S2000 dan over Lady Di. Maar als het laatste nieuws enigszins klopt, is dat reden voor vreugde, bier en bananen.

Honda viert in 2018 zijn zeventigste verjaardag. Daar hoort een applausje voor jezelf bij, dus wordt algemeen verwacht dat Honda het cadeau voor zijn vijftigste verjaardag nieuw leven inblaast met de opvolger van de S2000. De S2000 was tot de NSX het laatste grote product van een automaker die vroeger kon claimen iets te maken te hebben met 'the power of dreams'.

De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen nu Honda zich weer roert op sportief gebied. Enige tijd geleden bereikte ons het bericht dat de S2000-opvolger zou worden voorzien van de motor uit de Honda Civic Type-R. Dat zou een klein monster van een tweeliter met 310 pk betekenen. Alleraardigst, maar oud nieuws in 2018. 

Daarom krijgt de nieuwe S2000 een ingewikkeld stukje techpr0n. De voorgestelde vier-in-lijn tweeliter wordt verbeterd door zowel een elektische supercharger, als een conventionele turbo en een bypass valve. Het resultaat is wat betreft vermogen geen enorme verbetering ("meer dan 320 pk"), maar de beschikbaarheid van het motorgeweld wordt er gewoon veel beter door. Dat betekent gas intrappen en onmiddellijk een trap in je nieren, in plaats van wachten tot de spoelen draaien. Honda, breng het.

Beeld: functioneel naakt.