In de VS koop je een 1.200 pk sterke auto voor 45k

Bugatti Veyron-vermogen voor de prijs van een BMW 4 Serie; in de US of Automotive kan het gewoon. Daar haal je een sportieve coupé met 1.200 pk op de achterwielen gewoon bij de dealer voor een habbekrats.

Een Ford-dealer in Lebanon, Ohio, biedt een tuningspakket aan voor hun Mustangs. Het belangrijkste onderdeel hierbij is de twin-turbo die op de V8 wordt geschroefd. De klant mag zelf kiezen welke turbodruk hier wordt gebruikt, maar de mogelijkheden lopen op tot een indrukwekkende 30 psi. De dealer meldt dan ook trots dat vermogens tot aan 1.200 pk mogelijk zijn. 

De gulle dealer biedt twee pakketten aan (beetje tuning en meer tuning) en de prijzen beginnen bij 45.499 dollar. Let wel, dit is inclusief onderdelen, installatie en zelfs de Ford. Jawel, een gloednieuwe auto inclusief een overdosis aan paardenkrachten voor nog geen halve ton. Only in America! 

Nu zitten er wel een paar haken en ogen aan deze aanbieding. Zo verwachten wij dat een dergelijk vermogen in een Mustang stoppen desastreus is voor de betrouwbaarheid. In de voorwaarden staat dat je de auto eerst koopt en op je naam zet voordat de aanpassingen worden geïnstalleerd. Dat zal ongetwijfeld gedaan zijn om juridisch veilig te zitten als de motor na een paar mijl al ploft. 

En dan hebben we het nog niet eens over de wegligging gehad. Tijdens de kilometers dat alles functioneert laat je enorm veel vermogen los in een chassis dat maar op een fractie daarvan is berekend. Het intrappen van het gas zal ongetwijfeld resulteren in een enorme wolk verband rubber, want de achterwielen hebben geen idee wat ze met al die pk's aanmoeten. Verder zal het in een rechte lijn wel goed gaan, maar is de auto niet klaar voor bochtenwerk met dit vermogen. De rijkwaliteiten gaan waarschijnlijk tegenvallen, maar je kan wel zeggen dat je net zoveel vermogen hebt als een Bugatti en dat is voor sommige mensen ook wat waard.