Loslippige dealer voorspelt Porsche Cayman GT4 RS

De kans wordt steeds groter dat Porsche de Cayman GT4 RS mee neemt naar de Autosalon van Genéve. Het gerucht zoemt al even, maar een Porschedealer uit Australië kletste op Instagram waarschijnlijk zijn mond voorbij over een extra dikke motor.

De gedachte aan de Cayman GT4 RS is een fijne: dikkere motor, nog minder interieur en waarschijnlijk een paar steigerpijpen achterin. Vooral die 4 liter boxer uit de 911 GT3 RS is een mooi nieuwtje. Dat zou de lichte en wendbare Cayman een betere auto dan de 911 maken. De motor van de Cayman ligt op een ideale plek in de auto en het hele ding is als GT4 al zo'n 80 kilo lichter. De 385 pk van de 4.0 maken van de GT4 RS een enorm snel wapen. Maar Porsche zou Porsche niet zijn als ze de motor niet een beetje zouden afknijpen: de 911 blijft natuurlijk het vlaggenschip.

De vraag is nu: staat de machine ons straks in Genève op te wachten? De Instapost van de Porsche dealer van het Australische Brisbane is spoorslags van de site verwijderd. Wat ons rest is een screenshot.

De Cayman GT4 was zo'n succes dat een opgepompte versie voor de hand ligt: Porsche was zelf ook verbaasd over hoe snel ze alle exemplaren wisten weg te zetten. Vorige maand dook het gerucht van een GT4 R op, maar de loslippige Australiërs hebben meer olie op het vuur gegooid, komt Porsche met de extreemste straatversie van de Cayman? Dan hebben we in Zwitserland naast de geüpdatete 911 GT3 nog een reden om naar de Porschestand te rennen.