Aston Martin gaat eindelijk echte supercars maken

Aston Martin kennen we natuurlijk als de producent van dikke GT's vol luxe voor stijlvolle mensen die zelfs slapen in een driedelig kostuum. Een messcherpe supercar met middenmotor staat echter niet in het assortiment, maar dat gaat veranderen.

Samen met Red Bull ontwikkelt Aston de AM-RB 001 met zijn krachtbron in het midden, maar tenzij je inkomen vergelijkbaar is met die van een klein land en je onder de sneltoets staat bij de plaatselijke Aston Martin-dealer kwam je niet in aanmerking voor deze gelimiteerde hypercar. Geen geschikte optie voor de gewone supercarkoper dus. 

Gelukkig bevestigen de Britten nu dat er een tweede model met middenmotor in de planning staat. Die zal natuurlijk niet zo extreem worden als de AM-RB 001, maar met een beetje geluk leent de nieuweling wel veel techniek van zijn dure broer. Daarmee zouden de Britten eindelijk een echte supercar in het assortiment hebben die kan concurreren met de strijdwapens van Ferrari, Lamborghini en McLaren.

Een supercar die de looks van een Aston combineert met de voordelen van de motor op de juiste plaats: het klinkt als een droom. Voorlopig moeten we daar ook nog even over dromen, want deze potentiĆ«le topper laat nog even op zich wachten. Pas in 2020 zal de supercar arriveren. 

We snappen het wel, want de verlieslijdende fabrikant heeft een bijzonder ambitieuze planning voor de komende jaren. Naast de productieversie van de AM-RB 001 moet in 2018 de nieuwe Vanquish verschijnen en voor de 2019 staat de DBX suv op het programma. Voor dat allemaal gebeurt trekt het merk dit jaar het doek van een nieuwe Vantage.

En dat zijn alleen nog maar de compleet nieuwe modellijnen, want van veel modellen zullen ook nog varianten verschijnen. Zo legt Aston momenteel de laatste hand aan roadster-versie van de DB11 met de naam Volante en de snellere DB11 S. Het zijn drukke tijden in Gaydon.