Aston Martin komt met twee Red Bull Racing actiemodellen

Ook topmerken doen mee aan de strategie om uitlopende modellen uit te zwaaien met actiemodellen. Aston Martin is vriendjes met Red Bull Racing en waarom zou je dan Max Verstappen en Daniel Ricciardo niet inzetten bij de V8 en de V12 Vantage S.

Q staat bij Aston Martin klaar om kopers te begeleiden bij het personaliseren van hun nieuwe auto. Normaal gesproken krijg je dan iets dat niemand anders heeft, maar in het geval van de Red Bull Racing Edition hebben ze vast wat voorwerk gedaan. Het basismateriaal waarop gebouwd wordt is de V8 Vantage S of de V12 Vantage S. De auto wordt in Red Bull Racing-stijl gekleurd. Er is een keus uit drie verschillende lakkleuren: deep Mariana Blue, gloss Tungsten Silver of satin Mariana Blue. Om de raceverbinding te benadrukken zijn de splitter, diffuser, grille en zijvinnen van koolstofvezel. Op die laatste twee elementen zitten rode strepen, terwijl de remklauwen knalgeel zijn (of de kleurcombinatie is omgekeerd). 

Binnen hebben de racestoelen een borduurwerk op de hoofdsteun met daarop het logo van Red Bull Racing. Op verschillende plaatsen zijn stukken carbon ingelegd en het stuurwiel is bekleed met alcantara en heeft een rode streep op de bovenste stand. 

De laatste controle aan de auto wordt uitgevoerd door (naar keuze) Max Verstappen of Daniel Ricciardo. Zij plaatsen vervolgens hun getekende plaquette op de motor en in het interieur. Onderhuids blijft het bij het oude: de V8 Vantage S heeft een 436 pk V8 en de V12 Vantage S komt met de 'oude' 5,9 liter V12 die 572 pk opwekt.