Renault F1 lijft Nederlands racetalent (16) in

Het Formule 1-team van Renault heeft naast een Nederlands sprekende eerste rijder ook een echte Hollander in zijn opleidingsploeg: Jarno Opmeer. Daarmee is hij de derde Nederlander die in een juniorenteam van de koningsklasse zit.

Afgelopen seizoen debuteerde de inmiddels zestien jaar jonge Jarno Opmeer in de autosport, nadat hij eerder in de karts uitkwam. Hij reed met zijn ploeg MP Motorsport in de Formule 4. Door de stap met Renault gaat hij het komende seizoen rijden in de Formule Renault 2.0 Eurocup. De jonge 's-Gravendeler hierover: "Het is een grote stap vooruit – zo’n 6 à 7 seconden per rondje sneller dan Formule 4." 

Renault doet meer dan een auto leveren aan Opmeer. Hij krijgt ook steun vanuit het Renault Sport Formula One team in Engeland. Ze zullen de jonge Zuid-Hollander begeleiden bij zijn fysieke training. Toch makkelijk dat zijn nieuwe college Hülkenberg een aardig woordje Nederlands spreekt. 

Als echte Fransen lieten de mensen van Renault een enorm lang citaat optekenen uit de mond van academybaas Mia Sharizman: "We zijn met name onder de indruk van de gestructureerde 'autosportopvoeding' die Jarno bij MP Motorsport heeft genoten. Vanaf het eerste moment dat hij deel uitmaakt van de Academy, is hij een genot om mee te werken: ijverig, eerlijk en gefocust op zijn taken. De Eurocup Formule Renault 2.0 zal zeker het beste uit hem halen. We twijfelen er niet aan dat Jarno's potentieel in 2017 aan het licht zal komen in een van de zwaarste talentenklassen van Europa."

Om de vergelijking met Verstappen nog even te trekken, ook Max werd op zijn zestiende door een groot team vastgelegd. Hij testte vlak na zijn overstap van karts naar autosport bij verschillende Formule Renault 2.0-teams, maar kwam vrijwel meteen in de Formule 3 terecht en stapte later in het jaar over naar het Red Bull Junior Team, daarna ging het extreem snel. Laten we Jarno niet meteen alle druk op de schouders leggen, al is het wel one to watch.