Max Verstappen is blij met zijn nieuwe motor

Ondanks dat Daniel Ricciardo maandag een probleem had met de motor, is Max Verstappen content met de nieuwe krachtbron. Hij reed dinsdag 89 rondjes met zijn Red Bull Racing formule 1-auto zonder problemen tegen te komen.

De Renault TAG Heuer-unit die de RB13 aandrijft is voor 95% vernieuwd sinds vorig jaar. Het was daarom nog even afwachten of de Franse engineers niet weer 2015 zouden overdoen met steeds uitvallende motoren. Voorlopig lijkt dat niet het geval, Max Verstappen reed gisteren 89 keer rond het Circuit de Catalunya: "De betrouwbaarheid van de motor was redelijk goed tijdens mijn testdag". 

Dat 'redelijk' is misschien een beetje onheilspellend, maar Verstappen vervolgt: "We hebben er geen problemen mee gehad. Ik denk dat het belangrijk is dat we veel kilometers blijven maken omdat het weer een nieuwe motor is. Het is verder nog te vroeg om te zeggen waar we precies staan met de motor, maar ze hebben zeker een stap naar voren gezet en dat is altijd positief."

Max zette de derde snelste tijd van de dag neer tijdens zijn eerste testdag in Barcelona. Vandaag is het weer de beurt aan de Australiër Ricciardo. De teamgenoot van Verstappen zette in de ochtendsessie de tweede tijd neer, nog wel op ruime afstand (1,448 seconde) van de Mercedes van Valtteri Bottas. De Fin reed overigens het baanrecord van Rubens Barrichello stuk.

De Renault van Jolyon Palmer, die uiteraard dezelfde motor heeft als de Red Bull, reed maar een paar tienden langzamer dan Ricciardo. Vlak achter Palmer zien we de tijden van de Ferrari van Vettel en de eveneens door Ferrari aangedreven Sauber van Marcus Ericsson. 

Net als gisteren wist Lance Stroll zijn auto niet de hele tijd onder controle te houden: vlak voor het einde van de ochtendsessie gleed de jonge Canadees van de baan. Overigens was hij niet de enige, ook Palmer spinde met zijn auto.