Voorspelling: Tesla Model 3 loopt vertraging op

Het zag er even goed uit, maar op basis van nieuwe informatie blijkt productie van de Model 3 naar de beste Tesla-traditie ouderwets vertraagd te zijn. Sad!

Niet zo lang geleden waren we blij en voorzichtig optimistisch dat we voor de vierhonderdduizend klanten die een order voor de nieuwe Model 3 hebben geplaatst, goed nieuws konden brengen. Tesla meldde dat het zijn doelen had gehaald en dat productie van de Model 3 op schema lag. De eerste leveringen zouden in het vierde kwartaal van dit jaar een feit zijn.

Maar dan even het volgende: uit nieuwe documenten die Tesla aan de Amerikaanse beurswaakhond moest aanleveren, blijkt dat het merk op 1 maart jongstleden nog geen Model 3 Bèta prototype had. Noem ons pessimistisch, maar over grofweg een kwartaal moet de massaproductie beginnen, dus dat klinkt als vertraging. Alweer.

Enige voorzichtigheid is wel op zijn plaats, want Tesla claimt in hetzelfde document dat het 'Alpha prototype' wel af is. Geen idee wat dat dan is en of dat een bètaversie overbodig maakt (waarschijnlijk niet), maar wat we wel weten is dat Tesla minder dan een jaar geleden een aantal werkende Model 3's toonde. Misschien dat het bedrijf die dingen 'alpha models' noemt.

Tevens is het nog steeds mogelijk dat Tesla zijn doelen gewoon 'haalt' en ergens in de tweede helft van dit jaar begint met massaproductie van een imperfecte Model 3. Geloof ons, dan bent u blij dat u tot sint juttemis moet wachten tot de uwe gereed is. Kinderziektes zijn een bitch namelijk.