De BMW M5 Touring voor wie geen M5 Touring kan betalen

Mag die nieuwe BMW 5 Serie Touring wel wat sneller ogen, maar is een volledig M-model te extreem? Dan kan je nu grabbelen in de onderdelenbak van M Performance. Zo stel je zelf je snelle stationwagen samen.

M Performance levert ook voor de nieuwe 5 Serie Touring sportieve bumpers, spiegels, grille, stuur en 20 inch lichtmetaal, zoals op de afbeeldingen is te zien. Maar het blijft niet alleen bij uiterlijk vertoon. Een Power Kit geeft je ook daadwerkelijk meer vermogen. Dit pakket is in eerste instantie alleen beschikbaar in combinatie met de zescilinder benzineslurper van de BMW 540i xDrive Touring en verhoogt het vermogen met 34 pk naar 360 pk. Het maximumkoppel stijgt met 50 Nm naar 500 Nm. Een serieuze dot extra power dus. 

Hierbij moeten we aanmerken dat voor een dergelijke vermogenswinst ook het sound pakket moet worden geïnstalleerd. Dat klinkt als een nieuw setje speakers in je hoedenplank, maar het gaat eigenlijk om een nieuwe uitlaat. Deze optie is wel voor alle uitvoeringen te krijgen en zorgt, zoals de naam als doet vermoeden, voor een betere soundtrack van de motor. Omdat het oog ook wat wil, krijg je ook mooiere sierstukjes op het einde van de uitlaat. 

Mocht je nog meer aan de prestaties van je BMW willen verbeteren, dan is er ook nog een Sports Brake System, dat inderdaad bestaat uit betere remmen. Deze lichtgewicht geperforeerde remschijven geven de stationwagen meer stopkracht en komen ook nog met opvallende rode remklauwen.

Ben je daarna nog steeds zoekende naar meer verbeteringen, dan moeten we je teleurstellen, want hier houdt het aanbod van M Performance wel op. Maar als je zoveel geld hebt uitgegeven aan performance opties, is het misschien eens tijd om de overstap te maken naar een echt M-model.