Bentley verrast met sexy elektrische tweezitter

Mocht u nog dubben of Bentley van plan is een model onder de Continental GT te bouwen, dan zijn de laatste twijfels bij deze weggenomen. Hier staat de auto in elektrische conceptvorm, ingericht als Chesterfield-salon.

Zo sexy als de auto van buiten oogt, zo lelijk is zijn naam: EXP 12 Speed 6e. Alsof Ron Dennis hem mocht uitzoeken. Doel van het concept: to gauge public and customer feedback to shape Bentley’s future luxury strategy. Dat is PR-speak voor 'polsen hoe demense hem vinden ogen en hem daarna bouwen'.

Het contrast tussen de strakke witte buitenkant en de klassieke roodlederen bekleding in het interieur kon niet groter zijn: je verwacht elk moment sigaarrokende industriëlen met monocles in de zetels aan te treffen. Het ziet er allemaal erg chique uit, maar het niet direct wat je verwacht van een elektrische auto. De complete middenconsole is uit één stuk gebogen glas gemaakt met OLED-schermen. Het ‘6e’ logo in de neus licht op wanneer de auto in beweging is. Aangezien motorgeluid afwezig is moet je bij deze auto naar de grille staren om te zien of hij geactiveerd is. 

De voorkeurs-laadtechniek van de 6e is via een snelle inductieverbinding, zonder geknoei met stekkers dus. Als het echt niet anders kan is er ook mogelijkheid tot inpluggen: via een poort die achter de achterste kentekenplaat verstopt zit kan je je Type 2-stekker aankoppelen.

Bentley voorziet - net als luxezusje Porsche - een toekomst vol elektrificering: het merk wil van elke modellijn een PHEV-variant maken, de Bentayga is in 2018 als eerste aan de beurt. Het productiemodel dat op dit concept volgt zal ongetwijfeld naast accu's ook een verbrandingsmotor aan boord hebben, voor nu moeten we het doen met dit geslaagde lijnenspel.