BMW heeft concepten voor nieuwe supercar al klaar staan

BMW houdt de hoop levend: mocht het bedrijf besluiten dan eindelijk een opvolger van de legendarische M1 te bouwen, dan kunnen de ingenieurs onmiddellijk beginnen. Er is intern namelijk al wat gerommeld met concepten.

Het is een beetje een marketingpraatje, maar we grijpen gretig ieder hoopvol bericht aan. Een hoge marketing-en-salesjongen bij BMW bevestigde dat het merk in principe morgen kan beginnen aan de bouw van een nieuwe supercar. Dat zou dus de opvolger worden van de M1, BMW's laatste echte supercar die iedereen wil hebben.

Vooralsnog zullen we het moeten doen met de M-divisie en de i8, auto's die qua prestaties dicht in de buurt van supercars komen. Maar iedere liefhebber houdt hoop op een echte volbloed. BMW voert die stervelingen met wat bemoedigende mededelingen: "We have concepts. If you said tomorrow, go, we know already what it would look like". 

Als BMW besluit zoiets als de Audi R8 aan te vallen, zal dat niet volledig fossiel gebeuren. "Would it involve hybrid technology? Yes, you couldn't stay with a conventional approach." Goed, kunnen we mee leven en dat kunnen we ook met de basis voor een eventuele supercar, want die zal geleend zijn van de i8. 

Volgens BMW zal de supercar op zijn minst enigszins elektrisch moeten zijn, prima, maar dat lijkt dan ook het enige missende puzzelstukje. Wat ons ertoe brengt om bij hoge uitzondering op te roepen om meer tijd en geld in elektro-R&D te steken. Misschien dat die M1 junior dan eindelijk eens geboren wordt.