VIDEO. Fake taxi ontvangt echte kogels

Dankzij apps als Uber en Lyft kun je altijd en bijna overal makkelijk aan een taxi komen. Voor sommige digibeten is dat moeilijk, zij hanteren liever een analoge bestelwijze. Met je pistool op een taxi schieten blijkt alleen niet te werken.

Lyft is een concurrent van Uber die hier in Nederland nog niet rondrijdt, maar het principe werkt hetzelfde. Je hebt een app op je telefoon waarmee je je locatie doorgeeft en dan komt er een al dan niet professionele taxichauffeur je ophalen. In de app geef je ook je bestemming aan en als de chauffeur aankomt, dan weet hij je naam. Is zo goed als fool proof. Ten minste dat zou je denken.

De passagiers van de Lyft-chauffeur in de video snappen het principe niet. Ze zijn gewoon ingestapt en beweren allebei Brandon (de besteller) te zijn, terwijl Brandon nog buiten de auto staat. Vijf minuten lang probeert de chauffeur hen uit te leggen dat ze niet met hem mee kunnen. Als ze dan eindelijk zijn uitgestapt is dat niet omdat ze overtuigd zijn van het feit dat ze zelf ook een wagen met de app kunnen bestellen: ze legen hun pistool in de richting van de taxi.