Bevestigd: nieuwe BMW M5 krijgt meer dan 600 pk

BMW's M-versie van de F90 krijgt ziek veel vermogen, dat is nu bevestigd. De nieuwe generatie van de ultieme sportsedan vindt minder dan 600 pk voor mietjes.

De verwachtingen lagen inderdaad in de richting van dit bevestigde aantal pk's. Zoals we al schreven: een powersedan kan niet meer aankomen met minder dan 600 pk. BMW heeft verder verklapt dat de atletische variant van de F90 de sprint van nul naar honderd in maximaal 3,6 seconden doet, dit met dank aan de 4.4 liter V8 en twee turbo's. 

Kracht en vermogen worden op de weg geplant door vierwielaandrijving die volgens BMW drie verschillende verdelingsstanden heeft. De interessantste daarvan is de 100% achterwielaandrijving voor het leggen van de betere rubberstrepen. Hoewel BMW uiteindelijk niet kon achterblijven en een AWD-M5 moest maken, is de voornoemde aandrijfstand een ode aan zijn filosofie van 'RWD or GTFO'.

Verder werd overigens bekend dat de M5 een ietwat pooieroïde koolstofvezel dak krijgt, alsmede een fijne achttraps automaat. Wat het ook wordt, ook deze M5 zal weer ondenkbaar veel beter zijn dan alle concurrenten.

Fotocredit: Wildspeed