LOL. Indycarcoureurs zijn echt hillbillies

Een wat minder leuk incident voor de coureurs legde dit weekend het enorme verschil tussen Indycarcoureurs en hun Formule 1-collega's bloot. Polesitter Scott Dixon werd beroofd at gunpoint. Triest natuurlijk, maar de locatie is opmerkelijk.

Terwijl Formule 1-coureurs in de dagen voor de Grand Prix precies uitgemeten en afgepast voedsel krijgen, zoals het topsporters betaamt, gaat het er bij de Indy 500-piloten anders aan toe. Nadat het team van Chip Ganassi Racing op zondag de pole position had verworven, was het tijd voor eten. In de Verenigde Staten kun je dan kiezen uit een stuk beest van barbecue of een drive thru. Andere opties zijn er niet en groente is voor konijnen. Voor Scott Dixon en zijn teamgenoten betekende dat halen bij Taco Bell. De zaak die bekend staat om zijn nepvlees en andere kunstmatige of ongezonde ingrediënten

Als Scott en Dario Franchitti niet waren overvallen tijdens het wachten op hun burrito's, waren we in de veronderstelling geweest dat coureurs ook aan de andere kant van de plas hun best deden om in topvorm te blijven. Indy 500 is immers niet een of ander onbelangrijk wedstrijdje driften voor mensen met een Japanse auto. Zeven dagen voor de start nog even lekker veel zout en vet eten zodat je lekker vocht blijft vasthouden lijkt dan niet heel verstandig.

Nee, dan de Formule 1. Max Verstappen zit al ruim twee jaar in een strak regime van afgewogen voedsel en zware oefeningen. Zijn persoonlijke trainer Jake Aliker draait schema's voor hem in elkaar en bespreekt met koks van Red Bull Racing wat er allemaal gegeten moet worden. Max heeft het er regelmatig over tijdens interviews: het lokale eten in de buurt van de Grand Prix is lekker, maar helaas mag hij het niet eten. Ook de andere coureurs hebben zulk soort diëten en fitness-schema's, volgens Formula 1.

En aangezien hun tijdelijke collega Fernando Alonso over een paar weken weer aan de start van een Formule 1 Grand Prix staat, zal hij zich wel aan het regime van quinoa en salade houden. Waarschijnlijk zien de Amerikanen hem dus echt aan voor de personificatie van Formule 1 coureur turned NASCAR-driver Jean Girard uit Taladega Nights: The ballad of Ricky Bobby.

De overvallers werden overigens een half uur na hun vlucht door de politie gearresteerd. Het betrof twee kansenparels van 14 en 15 jaar oud. Te jong om Dixon te kennen van zijn Indy-overwinning in 2008.