Red Bull kan Max Verstappen nog niks extra's geven

De volgende Grands Prix spelen zich af op circuits waarbij de motor een belangrijkere rol speelt dan de downforce. Dat betekent dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo het volgens teambaas Christian Horner moeilijk krijgen in de kwalificaties.

De GP's van Canada, Azerbeidzjan en Oostenrijk zullen waarschijnlijk geen Red Bull Racing-wagens op de eerste en tweede startrij gaan krijgen. Daar komen we de Mercedessen en Ferrari's tegen. Dat zei althans Christian Horner, de chef van het team van Max Verstappen na de Grote Prijs van Monaco: "We zitten er altijd goed bij in Q1 en Q2, maar we weten dat Ferrari en Mercedes altijd nog een beetje extra boost weten te vinden in Q3."

Daardoor was de vierde startplek voor Max in Monaco ook het hoogst haalbare. "Misschien hadden we Bottas ook nog kunnen pakken, maar de pole position was uitgesloten."

De situatie zal voor de volgende drie wedstrijden niet verbeteren nu Renault de motorupdate nog niet klaar heeft. Frustrerend voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo (die sowieso al baalde van de kwalificatie in Monaco). Gelukkig wil het nog wel eens regenen in Canada.