Meer beeld van BMW's elegante Concept 8 Serie

Een klein weekje na de onthulling op Villa d'Este geeft BMW een poeplading aan extra afbeeldingen vrij van de 8 Serie Concept, waar in 2018 een productiemodel uit voortkomt. Even checken.

Ja, BMW had de afbeeldingen natuurlijk al lang klaar liggen, maar twee mediamomentjes zijn beter dan één, en met een coupé als de 8, waar de sexiness af druipt, komen ze daar mee weg.

We krijgen vol en gedetailleerd zicht op BMW's slanke kuipstoelen, bekleed met wit leer, met koolstofvezel schaal en de gordel erin verwerkt. In de cockpit heerst minimalisme in de vorm van heel weinig knopjes. We zien verder ingewikkelde geluidsspeakerpatronen en een met alcantara bekleed stuur en kolom. Op het stuur zitten geen fysieke knoppen, maar aanraakgevoelige exemplaren. Het digitale dash is op verschillende manieren instelbaar, maar de essentiële informatie is altijd in twee verticaal geplaatste helften onderverdeeld, met hiertussen ruimte voor navigatie-informatie. Rode schakelflippers, gordels en stiksels zorgen voor het kleurrijke contrast in het interieur.

Op de carrosserie heeft het vooruitstrevende BMW er overigens voor gekozen buitenspiegels te behouden. Camera's waren hier wellicht beter op hun plaats geweest. Enfin, in 2018 komt als gezegd de coupé, in 2019 volgt de cabrio, en er komt ook nog een M8, waarmee BMW eerst op Le Mans in de GTE-klasse gaat racen. Een terugkeer op het hoogste niveau van de endurance-racerij na bijna 20 jaar afwezigheid: in 1999 won het Le Mans met de V12 LMR.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2e80e191b6d', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });