KOPEN. Misschien wel de beste BMW 2002tii ter wereld

Je hebt restomods die niet zo goed uitpakken en je hebt er die de hebzucht onmiddellijk opwekken. Deze oranje BMW 2002 tii AC Schnitzer S14 is een geval van die laatste categorie. De auto is zo dik dat het een klassieke M2 lijkt.

De BMW M2 is er pas iets meer dan een jaar, maar hij lijkt toch een voorouder te hebben in de vorm van deze 2002tii die in de Verenigde Staten te koop staat. Het betreft een auto die is ontstaan uit drie 2002's en dat is misschien het enige bezwaar dat je tegen deze auto kunt hebben. De fratricide op zijn twee broertjes, maakt hem echter wel nog exclusiever.

De lijst met modificaties aan de auto is bijna eindeloos, maar ze zijn allemaal met veel zorg uitgevoerd, waardoor hij voor het oog nog een behoorlijk klassiek aanzicht heeft.

Nadat de drie 2002's waren samengevoegd tot een enkele body, was het tijd om de motor te bewerken. Nou ja bewerken, er is een andere motor voor het origineel in de plaats gekomen. De 2,5 liter S14 S3 Sport-motor van AC Schnitzer uit een BMW E30, gekoppeld aan een Getrag 265 CR vijfversnellingsbak met een dogleg.

Het onderstel werd aangepast met een sportieve wielophanging, schijfremmen rondom en een tandheugelstuurhuis. Het uitlaatsysteem dat recht onder de auto door loopt werd speciaal gemaakt en de airbox van de auto is van koolstofvezel.

In het interieur is vrijwel niets meer origineel, maar het ziet er desondanks stijlvol en klassiek uit. De voorstoelen zijn Recaro's uit een 320i en voor de achterbank werd het exemplaar van een 635CSi geofferd. Alles werd opnieuw gestoffeerd met BMW M-patronen op de bekleding.

De volledige waslijst met aanpassingen is te vinden op de site van de veiling waar je nog vier dagen op deze auto kunt bieden. Op het moment van schrijven was het hoogste bod voor deze bijzondere restomod $66.000, wat toch een bescheiden bedrag is voor een auto die sinds zijn restauratie in 2009 nog maar iets meer dan 700 kilometer heeft gereden.