Ricciardo: Max Verstappen en ik zijn de beste

Hoewel de snelheid van de Red Bull soms wat tegenvalt, zit het met het zelfvertrouwen van Daniel Ricciardo wel goed. Hij claimt zonder twijfel dat hij samen met Max Verstappen het beste rijdersduo vormt van de Formule 1.

Ricciardo realiseert zich ook wel dat ze momenteel de Ferrari's en Mercedessen voor moeten laten gaan, maar dat ligt volgens de coureur aan de auto's en niet aan de kwaliteiten van de rijders. Nee, voor de beste coureurs moet je gewoon bij Red Bull zijn. 

Het is vooral de strijd tussen Max en Daniel de het duo veel oplevert, meent de Australiër. "We keep each other on our toes, no doubt about that. I know if I don’t have a good session then he’s going to be there so it’s making us really work and that’s good, it’s what we want", legt Ricciardo uit. Waar de andere topteams vaak een duidelijke eerste en tweede rijder hebben, ligt de strijd bij Red Bull juist open. "I really believe we’re the best line-up on the grid and we’re getting the chance to show it now as the car starts to improve."

Het Red Bull-duo is aan elkaar gewaagd en de sfeer in het team lijkt uitstekend te zijn. Daniel spreekt alleen maar lovende woorden over zijn Nederlandse teamgenoot. "Max is super quick, he’s strong. He’s young, but in racing terms he’s actually really experienced. He started at a young age, his dad raced in F1 so he’s certainly had it in his blood from when he was born and it shows."

Hoewel de sfeer goed is, staat Red Bull Racing nog wel een paar zware wedstrijden te wachten. Nu de motorupdate nog even uitblijft wordt het lastig om met de top mee te komen. Christian Horner heeft al aangegeven zich zorgen te maken over de kansen van zijn rijders voor de komende drie races. Max Verstappen hoopt te kunnen profiteren van de extra grip van de Red Bull, maar we verwachten dat een podiumplaats moeilijk gaat worden. Hopelijk kan Red Bull het duo rap een snelle auto geven, zodat Ricciardo zijn bewering ook op de baan waar kan maken.