Is deze Ferrari F40 niet een beetje te goedkoop?

Elke zichzelf respecterende autoveiling biedt een Ferrari F40 aan. Zonder de supercar van de jaren 80 ben je immers niets als veilingmeester. Brengt die stortvloed aan F40's dan geen schade aan de prijs? Het lijkt er wel op, zo goedkoop als deze is.

Goed, volgende week zaterdag kan er op de veiling nog van alles gebeuren. De taxatie voor deze Ferrari F40 uit 1992 is aan de lage kant. De veilers verwachten dat de auto voor tussen de $900.000 en $1,1 miljoen van eigenaar gaat wisselen. Serieus weinig voor een originele auto die nog maar 16.000 mijl (ongeveer 25.000 km) op de teller heeft staan. 

Deze F40 kwam in 1992 in Maranello ter wereld en werd meteen verbannen naar Amerika. De toenmalige capo-Ferrari werd altijd geleverd zonder enige vorm van luxe, tenzij het een Amerikaans exemplaar betrof. De mensen in dat land zijn zodanig allergisch voor warmte dat een airconditioner standaard werd meegeleverd. Deze auto heeft die energievretende installatie aan boord en komt zelfs met een redelijk moderne Ferrari (Beckers) autoradio.

De auto, die er schitterend uitziet (beter dan deze), heeft onlangs nog een flinke beurt gehad waarbij onder andere de pakkingen en de distributieriemen werden vervangen. De 2,9 liter V8 met twinturbo moet daardoor weer jaren vooruit kunnen, met alle 478 paarden aan boord.

Als je nog tussen de €800.000 en €1.000.000 hebt liggen dan kun je binnenkort een nieuwe aanwinst in je garage verwelkomen. Tenzij de overige well-to-do Ferrari-liefhebbers ook besluiten dat de taxatie aan de lage kant was, dan komt hij vast een stuk verder richting de €1,3 miljoen waar ze vaker voor gaan.