Heldhaftige trucker redt vrouw (87) op A28

Op de A28 bij Leusden heeft een vrachtwagenchauffeur gisteren mogelijk het leven van een bejaarde automobiliste gered. De vrouw was onwel geraakt en de auto slingerde over de weg, maar de trucker voorkwam dat ze verongelukte.

Truck A28

Op de A28 is een 87-jarige vrouw gisteren in aanrijding gekomen met een vrachtwagen en de vangrail van de snelweg. Het liep echter met een sisser af en het lijkt erop dat de vrouw gered is door de heldhaftige daad van de vrachtwagenchauffeur.

Hij drukte haar auto met zijn truck tegen de vangrail en kon de auto zo tot stilstand brengen. De vrouw bleek onwel geworden en ze slingerde met haar auto over de snelweg. De chauffeur zag dat en gebruikte zijn wagen om haar auto zachtjes tegen de vangrail te drukken en tot stilstand te brengen.

De vrouw lag over haar stuur heen en werd door de ambulance ter plekke gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Door de heldhaftige daad werd in ieder geval voorkomen dat er een groot ongeluk gebeurde. Het geval gebeurde gisteren al en werd vandaag door de politie naar buiten gebracht, zo meldt RTV Utrecht. Het heldhaftige optreden van de 27-jarige trucker wordt door de politie geroemd.

Helaas is het niet bekend hoe het nu met de automobiliste gaat.

Nieuws
  • Politie