Audi R8 Spyder V10 plus heeft 610 pk

Nul naar honderd in 3,3 seconden terwijl iedereen je kan zien zitten in je auto. Het is de droom van elke boulevardcruiser. Tel daar het geluid van een V10 en exclusieve verfkleuren bij op, en je weet dat dit de showcar bij uitstek is.

Met het installeren van de sterkste motor in de R8 Spyder is de modellijn van de middenmotormobiel van Audi compleet, volgens Audi Sport-baas Stephan Winkelmann: "The Spyder is now also available as a 610 hp top version in addition to the Coupé. It benefits from our many years of experience in motorsport and combines breathtaking dynamics with the emotion of an open-top sports car."

De 610 pk's die de motor weet te produceren gaan via permanente vierwielaandrijving naar het asfalt. Voor het geluid -dat bij V10's sowieso al geweldig is- helpt het dat de motor tot 8.700 toeren doorgeduwd kan worden voordat je een volgende versnelling nodig hebt. De plus in de naam staat voor de 70 pk die de motor nu meer levert dan in de 'gewone' R8 Spyder V10.

Het extra vermogen en koppel (de V10 plus heeft 560 Nm) zorgt ervoor dat de auto nu 0,3 seconde sneller naar de honderd sprint. Het duurt nog maar 3,3 seconden om weg te rijden bij het terras op de Croisette. De topsnelheid van de auto is 328 kilometer per uur, wat 10 kilometer meer is dan de R8 Spyder zonder 'plus'.

Om de kracht van de motor naar het vierwielaandrijfsysteem te begeleiden is er een watergekoelde dubbele koppeling en een zeventraps versnellingsbak. De vierwielaandrijving is permanent, maar kan in extreme gevallen 100% van de kracht naar de voor- of achterwielen geleiden. Remmen gaat met enorme koolstofkeramische remmen.

Van een topmodel zou je verwachten dat alles standaard wordt meegeleverd, maar je kunt de auto nog specialer maken dan standaard geleverd. De LED-koplampen met laserlicht (die je toch wel wil hebben) zijn bijvoorbeeld niet standaard.  

De eerste exemplaren van de onthoofde Audi worden aan het eind van de zomer geleverd (lekker handig, Audi). De Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar in Duitsland kost de auto voor show-offs €207.500, wat gezien de CO2-emissie van 277 gram per kilometer in Nederland ongetwijfeld veel meer zal worden.