Porsche snuffelt aan de Formule 1

Porsche begint steeds meer interesse te tonen in de Formule 1. De autobouwer die afgelopen weekend nog de 24 uur van Le Mans won, lijkt zich op te maken voor een terugkeer in de koningsklasse van de autosport. 

De Duitse fabrikant heeft nu drie jaar op rij de 24 uur van Le Mans gewonnen, dus je zou kunnen zeggen dat daar niet meer veel te halen valt. Ze hebben duidelijk laten zien dat ze de beste zijn; tijd voor de volgende uitdaging.

Die volgende stap kan wel eens de Formule 1 zijn. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat Porsche geïnteresseerd is om in ieder geval als motorleverancier de F1 in te stappen. Eerder werd al bekend dat medewerkers van het merk aanschuiven bij de vergaderingen die de FIA momenteel met teams houdt over de motorregels na 2020 en nu meldt Auto Bild dat Porsche ook aanwezig is bij de Grand Prix van Oostenrijk.

De Porsche-delegatie heeft geen officieel programma bij de race in de Alpen, maar gaat vooral observeren, handjes schudden en informele praatjes houden. Toch laat het zien dat Porsche echt interesse heeft in een avontuur in de sport, een avontuur waar teams als McLaren en misschien ook wel Red Bull Racing waarschijnlijk graag deel van uitmaken.

Overigens is de Formule 1 niet de enige sport waar Porsche interesse in toont. Ook de Formule E kan op aandacht van het Duitse concern rekenen, wat mooi zou samenvallen met de eerste elektrische Porsche: de Mission E. Het nadeel is dat de regels van de Formule E nu nog weinig ruimte laten voor technische innovatie, waardoor je als fabrikant moeilijk je stempel op de sport kan drukken. Daarnaast blijft de populariteit van de Formule E ver achter bij die van bijvoorbeeld de F1 of het WEC en dat is weer slecht voor de marketingafdeling. Want laten we eerlijk zijn, weet jij welke fabrikant afgelopen seizoen Formule E-kampioen is geworden?