Massa: gridstraf Sainz is een lachertje

Na zijn drieste actie in de eerste ronde van de GP van Canada kreeg Carlos Sainz een gridstraf van 3 plaatsen voor de race in Baku. Belachelijk, zo meent Felipe Massa, die door Sainz de race uitgekegeld werd. 

Het gaat de laatste niet zo lekker met Carlos Sainz. De Spanjaard heeft een beetje hetzelfde probleem als Max Verstappen: te veel talent voor de auto waarin hij rijdt. En dus verliest Sainz af en toe zijn 'cool': zo maakte hij in Barcelona een rare actie op Magnussen bij het uitkomen van de pitstraat en sneed hij Grosjean in Canada dermate af dat zijn Toro Rosso in een projectiel veranderde dat Massa uit de race knalde. Tot verbazing van de oude garde, die in de persoon van Alonso zijn beklag deed over de radio.

Massa zelf stond met lege handen, en hij is het absoluut niet eens met de 3 plekjes gridstraf voor Sainz. Volgens de Braziliaan was de actie vergelijkbaar met die van Grosjean in 2012, waarvoor laatstgenoemde een race geschorst werd. En als we naar de beelden kijken moeten we hem gelijk geven:

Sainz wordt ondertussen in de transfer talk gelinkt aan McLaren, waar hij Alonso mogelijk volgend jaar vervangt. Afhankelijk van de motor die in het chassis ligt kan dit een aardige stap omhoog worden. Binnen Toro Rosso ligt hij momenteel in de clinch met teamgenoot Kvyat, die verbolgen is over het feit dat Sainz zich niet aan interne afspraken houdt over het helpen van elkaar in de kwalificatie.

Als gezegd wordt Sainz 3 plekken teruggezet na de kwalificatie van morgen, waardoor hij ergens in het middenveld zal belanden, rond P12 waarschijnlijk. Helemaal achteraan staan de McLarens, die allebei 15 plekken gridstraf hebben voor het vervangen van hun MGU-H. Het kan voor hen dus alleen maar een inhaalrace worden op het 6 kilometer lange stratencircuit.

De Red Bulls zullen tot slot nog een aardige kluif hebben aan het afhouden van de Force India's en de WIlliams met hun Mercedes-motoren. Momenteel wordt de eerste vrije training gereden en as we speak heeft Max Verstappen de snelste tijd geklokt. Voor wat het waard is.