Seat Arona is officieel, iedereen aan de mini-SUV!

We zagen hem al over Barcelona vliegen en nu is hij ook officieel onthuld. De Seat Arona is de Spaanse input in de strijd om de crossover-koper. Helaas niet geleverd met bijbehorende helikopter, maar wel in extra veel vrolijke kleurtjes.

De Arona staat op hetzelfde MQB-platform als de Ibiza, maar is wel een tik groter. Het model is 9,9 centimeter hoger en 7,9 centimeter langer dan zijn hatchbackbroer. Dat zorgt uiteraard voor meer ruimte in het interieur, waarmee deze crossover veel meer is gericht op families dan de Ibiza. 

Zoals wel vaker in dit segment ligt de nadruk op personalisatie. Zoals te zien op de foto's is de Arona te krijgen in een two tone, waarbij het dak is uitgevoerd in grijs, zwart of oranje. Mocht je daar niet in geïnteresseerd zijn, dan kan je natuurlijk ook de hele auto in één kleur laten spuiten. 

Om ook de moderne autokoper een beetje aan te spreken is er uiteraard een lading elektronica in de auto gedumpt. Je mobieltje verbinden kan met Apple CarPlay, AndroidAuto of MirrorLink en voor de veiligheid zien we items als Hill hold control, vermoeidheidsherkenning en Multi-collision braking op de optielijst staan. Uiteraard is dit model net zoals de meeste andere Seats te krijgen in de Reference, Style, FR en Xcellence uitvoeringen.

Voor de benzinerijders zijn er drie opties in het assortiment te vinden. De line-up begint met een 1.0 TSI driecilinder met 95 of 115 pk. De minst krachtige versie hangt standaard aan een handgeschakelde vijfbak en de sterkere variant is te krijgen met een manuele zesbak of zeventraps DSG-automaat. 

Het topmodel is voorzien van een 1.5 TSI viercilinder die over cilinderuitschakeling beschikt. Deze uitvoering hangt aan een zesversnellingsbak en is er uitsluitend in combinatie met het sportieve FR-pakket.

Aan de dieselpompers is gelukkig ook gedacht. Die kunnen kiezen tussen de 1.6 TDI met 95 pk of 115 pk. Op een later moment wordt de 90 pk sterke 1.0 TGI aan het assortiment toegevoegd die ook op aardgas kan rijden.

De nieuwe Seat Arona beleeft zijn publieksdebuut op de autoshow in Frankfurt in september en zal voor de liefhebber niet veel later bij de dealer verschijnen.