Belastingdienst volgt je nu echt niet meer

Ongeveer vijf maanden nadat de Hoge Raad bepaalde dat de Belastingdienst zich niet mag vergrijpen aan gegevens uit snelwegcamera's heeft de dienst ook echt geen plaatjes meer. Ze zijn volgens staatssecretaris Wiebes vernietigd.

Drie particulieren verdienen een standbeeld op elk marktplein in Nederland. Dankzij hen zegevierde onlangs de privacy over de duivel die overheidscontrole heet. In februari sprak de Hoge Raad der Nederlanden een belangrijk arrest uit, waarin hij bepaalde dat er geen wettelijke grondslag was voor de opslag van de camerabeelden door de fiscus. 

In mei bleek dat de Belastingdienst daarom maar even geen beelden meer opvroeg bij de politie. De beelden die ze al hadden, waren er echter nog. Tot nu. Vandaag informeerde Staatssecretaris Wiebes de Tweede Kamer dat zijn handlangers de beelden allemaal hebben vernietigd.

De privacy is weergekeerd op de openbare weg (hee, dat klinkt als een contradictie). De vraag is echter hoe lang. De Europese Commissie wil namelijk continu gaan tracken waar je wanneer rijdt. Zucht.

Foto: ze blijven op zondag natuurlijk wel bij de IKEA staan koekeloeren.