Maserati GranCabrio nog mooier gemaakt

Na de GranTurismo gisteren toont Maserati vandaag ook de vernieuwde GranCabrio. De luxe cruiser heeft een facelift gekregen, zodat de cabriolet ook de komende jaren zonder gene over de beste boulevards langs de Middellandse-Zee kan koketteren.

De Maserati GranCabrio is alweer sinds 2009 op de markt en was dus wel toe aan een dotje botox. Ook hier zien we vleugjes van het design van de Alfieri terugkomen in de nieuwe grille en koplampen. De nieuwe bumpers verbeteren ook nog de aerodynamica, al is het slechts fractioneel. 

Het interieur is natuurlijk ook aangepakt, want met de huidige ontwikkelingen op het gebied van elektronica, kan een entertainmentsysteem niet meer een levenscyclus van een auto mee. Daarom zien we ook hier een update in de middenconsole met een nieuw 8.4 inch touchscreen en uiteraard de verbindingsmogelijkheden via Apple CarPlay en Android Auto.

Op motorisch gebied wijzigt er bij de GranCabrio niets. Dat is niet heel erg, want de topless schoonheid beschikt nog steeds over een atmosferische 4,7 liter V8 met 460 pk en 520 Nm. De krachtbron komt uit de heilige werkplaatsen van Ferrari en produceert nog steeds een symfonie waar zelfs zingende engeltjes niet aan kunnen tippen.

Met de facelift moet de GranCabrio weer even vooruit kunnen. Hoe lang is niet bekend, want een opvolger is nog niet aangekondigd. Maserati heeft weliswaar de familie uitgebreid met de Levante SUV, maar blijft voor de rest erg onduidelijk over de toekomst van de rest van de modellen.