Max Verstappen en Alex Albon rijden Aston Martin Valkyrie

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen mocht vorige week niet alleen de eerste meters maken in de RB16. Hij en zijn collega Alexander Albon kregen ook de kans om voor het eerst in de Aston Martin Valkyrie te rijden. Oordeel: 'Dit op de weg is bizar'.

Max Verstappen

Max Verstappen en Alexander Albon reden vorige week voor het eerst in de Aston Martin Valkyrie. De hypercar die Aston samen met Red Bull Advanced Technologies ontwikkelt nadert zijn voltooiing en de twee coureurs mochten alvast even kennismaken met de V12 aangedreven krachtpatser. Volgens Verstappen is het bizar dat de auto gewoon street legal wordt, hij komt volgens de Formule 1-coureur wel erg dicht bij een F1-bolide.

Verstappen: "Ik was er hier in Silverstone bij toen de Valkyrie tijdens de Britse Grand Prix voor het eerst reed, maar het is natuurlijk beter om zelfs achter het stuur te kruipen. Om als een van de allereersten in zo'n bizarre wagen te mogen rijden is natuurlijk helemaal gaaf. Het was fantastisch om hiervan een voorproefje te krijgen. Hij is natuurlijk nog in ontwikkeling, maar je kunt de snelheid al voelen. In vergelijking met een gewone auto is dat nogal... anders! De Aston Martin Valkyrie en de hoeveelheid downforce zijn ongelooflijk, en hij ziet er superagressief uit. Het was echt heel leuk op de baan."

Naast prototype VP1, waarin Max en Alex reden, waren ook de prototypes VP2 en VP3 op het circuit voor tests. De andere wagens werden bestuurd door testcoureurs Chris Goodwin, Darren Turner en Alex Lynn.

Aston Martin en Red Bull Advanced Technologies verwachten dat de eerste van de 150 Valkyries in de tweede helft van dit jaar worden geleverd. De V12 van de Valkyrie levert 1175 pk. Uiteraard zijn alle exemplaren al voorzien van een eigenaar (daaronder ook Max Verstappen).