Cupra Leon is officieel

Vorige maand trok Seat het doek van de nieuwe Leon en Leon ST. Gisteravond was het de beurt aan de sportieve tak van het Spaanse bedrijf om zijn interpretatie te geven aan de nieuwe wagens. Dit is de Cupra Leon.

Cupra Leon

Zoals u weet heten de sportieve auto's van Seat sinds ongeveer twee jaar Cupra. Wat begon als een badge is uitgegroeid tot een eigen merk. Sinds kort heeft het ook een eigen hoofdkantoor, dat staat weliswaar gewoon op het fabrieksterrein in Martorell. In het met koolstof en koper opgetrokken pand werd de nieuwe Cupra Leon ontworpen en werden de nieuwe touches aan de motor gegeven. Uiteraard komt de motor uit de stal van de VW Groep en kennen we de 2.0 TSI ook al van andere modellen van de groep.

In de Cupra Leon levert de motor 245pk, 300pk of 310pk. De eerste twee zijn beschikbaar voor de hatchback en voor de Sportstourer (ST). De laatste versie is er alleen in een variant met vierwielaandrijving die alleen in de ST wordt geleverd. De vierwielaandrijving zorgt ervoor dat de Cupra Leon Sportstourer in 5,0 seconden naar de honderd kilometer per uur spurt.

Hybride

Mocht u heel erg snel willen rijden, terwijl u ook nog aan de bloemetjes denkt, dan bent u bij Cupra ook aan het juiste adres. Er komen twee plugin-hybride versies van de Cupra Leon. We zijn dermate verbluft dat we de tekst vooru uit het persbericht copy-pasten: De Cupra Leon is leverbaar met high-performance plug-in hybrid-aandrijving. Deze hightech unit levert de prestaties die je van CUPRA mag verwachten, met een efficiencyniveau dat uniek is in dit performance-segment. De plug-in hybrid-aandrijving koppelt een 110 kW/150 pk sterke 1.4 TSI turbo-benzinemotor aan een elektromotor met 85 kW/115 pk en een 13 kWh lithium-ion accu. Die combinatie is goed voor een maximaal systeemvermogen van 180 kW/245 pk en 400 Nm aan trekkracht. Desgewenst kan de CUPRA Leon plug-in hybrid ook puur elektrisch rijden, en heeft hij een elektrische actieradius van maximaal 60 kilometer (WLTP).

De Cupra Leon komt in het najaar naar Nederland toe. Tegen die tijd houden we u ook weer op de hoogte, want Seat Cupra heeft de prijzen nog niet bekendgemaakt.