Zwaar gehavende 'Wolf of Wall Street' Lambo onder de hamer

Kijk jij graag tegen de resultaten van een neppe drugsrit aan? Dan is dit je kans. Veilinghuis Bonhams biedt de enige echte gecrashte Lamborghini Countach uit 'The Wolf of Wall Street' aan.

Zwaar gehavende 'Wolf of Wall Street' Countach onder de hamer

Het is alweer tien jaar geleden dat we ons dood hebben kunnen lachen om die iconische scene in Martin Scorsese's The Wolff of Wall Street. Na het slikken van bijzonder potente Quaalude drugs probeert Leonardo DiCaprio's Jordan Belfort in paniek thuis te komen met zijn Lamborghini Countach.

Het verlammende effect van de drug maakt van lopen en instappen al een uitdaging, maar toch slaagt Belfort erin om er met zijn exotische supercar vandoor te gaan. In zijn beleving verloopt de rit perfect, maar in een flashback zien we de ravage die hij aangericht heeft.

Echte sloop

Zoals bij elke Hollywood film zou je bij de scene de nodige movie magic verwachten. Het is immers heel normaal om een buizenframe bij elkaar te lassen of een Pontiac Fiero van een goedlijkende bodykit te voorzien.

Een echte Lamborghini slopen voor een korte scene is immers veel te duur. Martin Scorsese is echter niet van het halve werk. De spierwitte supercar in de sloopscene is dus levensecht. Tien jaar na zijn marteling is de wagen nu beland bij veilinghuis Bonhams.

Zeldzaam wrak

De hevig toegetakelde Lambo is een Countach 25th Anniversary uit 1989, één van de laatste van zijn soort. De auto was tien jaar geleden al kostbaar met een aanschafprijs van 700.000 dollar, maar is sindsdien nog onbetaalbaarder geworden.

Er zijn immers maar 658 exemplaren van het afzwaaimodel gebouwd. Het hevig toegetakelde exemplaar komt compleet met de 5,2 liter, 455 pk sterke V12. De auto is momenteel echter niet bepaald rijdbaar, aangezien de achterwielophanging ook een flinke klap gehad heeft.

Sloop of concours?

Ondanks alle schade wordt de Countach geschat op een veilingwaarde van 1.5 tot 2 miljoen Amerikaanse dollars. Sailliant detail: deze zomer werd de andere, ongehavende Wolf of Wall Street Countach geschat op hetzelfde bedrag.

Het zal aan de nieuwe eigenaar zijn of het het stukje filmhistorie wil behouden, of de auto toch zal gaan restaureren. De Lambo is in toegetakelde staat kennelijk immers net zoveel waard als in concoursstaat.

Cargasm
  • Bonhams