Max Verstappen bij Peptalk: Renault krijgt opnieuw volle laag

Heel Holland huilde afgelopen zondag, toen Max Verstappen op Spa voor de zesde keer dit seizoen uitviel. Oorzaak: Renault-malheur. Gisteravond praatte Max nog even na.

Voordat hij voor het komende raceweekend naar Monza afreist, schoof Max gisteren bij Peptalk aan. In zijn geheel eigen stijl beantwoordde onze landgenoot de vragen die op hem afgevuurd werden, en die hij wel redelijk aan had kunnen zien komen. Renault was de zondebok, en terecht: zijn uitvaller na 8 ronden was geheel onnodig, terug in de garage was een bougie loshalen en weer inpluggen alles wat nodig was om de auto weer als een zonnetje te doen lopen. Het automotive equivalent van 'have you tried turning it off and on again'. 

Renault is hier een mooie bliksemafleider: Max kan de Fransen de volle laag geven zonder zijn eigen team te bekritiseren. Bovendien: met het chassis was weinig mis, dus hier valt Red Bull ook erg weinig te verwijten. 

Helaas is Verstappen realistisch over de kansen voor 2018, omdat de motor niet binnen een jaar de top kan matchen. Hij blijft sowieso bij Red Bull, zijn contract is dichtgetikt en bovendien verwachten we bij Ferrari en Mercedes geen wijzigingen in de lineup. Kortom: volgend jaar zal Verstappens talent het verschil moeten maken, op puur vermogen gaat het niet lukken.