BMW Concept i4: elektrische varkenssnuit

BMW durft het nog steeds niet aan om elektrische auto's grootschalig in productie te nemen. Vandaag tonen de Duitsers weer een conceptmodel van een elektrische Gran Coupé ter grootte van de 4 Serie. En hij heeft een varkensneus.

BMW Concept i4

Het stopcontact van een ouderwetse KPN-telefoonlijn werd een varkenssnuit genoemd, en het lijkt erop dat BMW door die naam geïnspireerd is geraakt. Niet alleen de voorkant van de auto heeft veel weg van het dier, het hele conceptmodel is in de kleur van een zwijn gespoten. Hoe dan ook: het is een concept voor een grotere elektrische auto.

In 2021 begint ook BMW eindelijk een met het maken van een andere elektrische auto dan de i3. Met die grappige kleine auto waren de Beierse motorbouwers behoorlijk op tijd bij het spel van elektrificatie betrokken. De snelheid ging er al snel uit en BMW bleef overal stiekem gewoon verbrandingsmotoren in verstoppen (i8), maar nu komt dan eindelijk de i4. Nou ja nu, de productiestart is in 2021 gepland.

Het geeft Adrian van Hooydonk in ieder geval de tijd om nog even terug naar de tekentafel te gaan. Die neus. DIE NEUS. Wij zijn onze ogen wassen met anti-coronazeep. BMW wil kennelijk geen auto's meer verkopen, want in het persbericht lezen we: "De BMW Concept i4 is ook het eerste model met de nieuwe vormtaal van BMW. Het nieuwe logo dat wordt gebruikt voor communicatie vormt de basis voor de badge op de BMW Concept i4." Au.

De rest van de auto ziet er best prima uit, en het is een BMW, dus hij rijdt ongetwijfeld fantastisch. Daarover gesproken, de i4 komt 600 kilometer ver volgens de WLTP. Het maximumvermogen van de motor is 530 pk (390 kW), 0-100 km/u gaat in vier seconden en de topsnelheid is 200 kilometer per uur (kennelijk zijn ze in München al voorbereid op een snelheidslimiet op de Autobahn).