Zonde. Peugeot e-Legend komt definitief niet

U zag de Peugeot e-Legend de laatste weken uitgebreid voorbij komen in uw Instagram-feed. De toffe retronieuwe versie van de 504 Pininfarina komt echter niet in het echt naar de weg. Peugeot schrapt de wagen definitief.

Peugeot e-Legend

Geen goed nieuws uit Frankrijk deze morgen. Peugeot heeft besloten dat de e-Legend concept definitief alleen een concept blijft. De auto werd in 2018 met veel bombarie getoond op de Parijse Autosalon en kreeg lovende recensies. Zo groot was het enthousiasme dat de Fransen zelf gingen overwegen om de elektrische coupé in productie te nemen.

De laatste weken komt een video van de Peugeot veelvuldig voorbij op de Instagram-feeds van autoliefhebbers, maar kennelijk blijft het daarbij. In Parijs is de knoop doorgehakt om de auto niet te gaan bouwen. Een petitie met 50.000 handtekeningen heeft zelfs niet kunnen helpen.

In een interview met het Franse Auto-Plus geeft Jean-Philippe Imparato, de grote baas van Peugeot, het slechte nieuws. Op de vraag of de auto binnenkort komt antwoordt hij gedecideerd: "Absoluut niet." Vervolgens vragen de journalisten verbaasd waarom: "In een tijd van overstap naar elektrische aandrijving is het niet verstandig om een auto te gaan bouwen die een miljoen euro kost." Eh nee, wij zouden ook geen miljoen euro voor een Peugeot over hebben.

De prijs was zo hoog omdat de e-Legend ontzettend veel schermen aan boord heeft, en verregaande autonomie zou bieden. Het concept stond zo ver van de werkelijkheid dat dat de herrijzenis van de 504 Coupé heeft tegengehouden. En tja, van die 50.000 handtekeningzetters zullen waarschijnlijk niet zo veel een miljoen in hun achterzak hebben gehad.