Peugeot e-Legend concept brengt 504 Coupé terug

Met de retro gestylede e-Legend raakt Peugeot een gevoelige snaar voor de toekomst: gaan we autonoom rijden of pakken we zelf het stuur beet? De e-Legend moet het allebei mogelijk maken. Uiteraard rijdt hij op elektriciteit.

Peugeot

Sommige retroconcepten kunnen beter nooit verder komen dan de tekentafel, maar de e-Legend mag gewoon naar de straat komen. Peugeot wil met de auto aantonen dat autonome auto's niet zomaar pods worden waar je in een saai coconnetje wordt vervoerd. Het ma best leuk zijn. Daarom heeft de auto ook in de autonome modus twee standen: soft en sharp. De eerste zorgt ervoor dat het is alsof je met een privéchauffeur op pad bent en je krijgt weinig input van de auto (omdat naast het stuur ook alle schermen zijn verdwenen), maar de tweede is veel dynamischer. Je krijgt via de schermen door wat er allemaal gebeurt en kunt dat meteen delen op je sociale media.

Veel belangrijker is de handmatige modus, je wilt tenslotte niet voor elke overvliegende duif stoppen. Met het stuur in de hand kies je voor Legend of Boost. In de Legend-stand komt het dashboard van de 504 Coupé tevoorschijn en rijd je in een klassieker. Boost zorgt dat alle schermen informatie over de weg weergeven.

Uiteraard is het allemaal toekomstmuziek, verdere details zijn er wel, maar omdat de auto er (zo) toch niet komt heeft het weinig zin om dat allemaal door te nemen. Okay, vooruit dan maar. Er zit een 100 kWu accupakket in dat in 25 minnuten opgeladen kan wordne naar 500 kilometer bereik. De auto komt 600 km ver en kan maximaal 220 km/u dankzij de 430 pk sterke motor. Op de Autosalon in Parijs toont Peugeot het conceptmodel in levenden lijve.