Aston Martin Valkyrie rijdt eindelijk op de weg

Hypercar Valkyrie van Aston Martin heeft voor het eerst met nummerbord gereden. De bijna 1.200 pk sterke V12 mocht voor het eerst op de weg rijden. Vorige maand reed Max Verstappen de Valkyrie en zei: 'Dit op de weg is bizar'.

Aston Martin Valkyrie

Helaas voor de testrijders van Aston Martin heeft Groot-Britannië geen wegen waar geen snelheidslimiet geldt. Harder dan 70 mijl per uur zal de Aston Martin Valkyrie niet gereden hebben tijdens de eerste meters met straattoelating.

De tests op de weg volgen op de uitgebreide proeven die Aston al op het circuit heeft gedaan met de V12 aangedreven Valkyrie. Max Verstappen en Alex Albon kregen begin februari de sleutels van de wagen in handen gedrukt. De Formule 1-coureurs van Red Bull Racing moesten het echter houden bij een paar rondjes op het circuit van Silverstone.

Inmiddels rijden de auto's van de autofabrikant, die onlangs door Lawrence Stroll (vader van Lance Stroll en eigenaar van Racing Point) werd overgenomen, rond in de buurt van Silverstone. Kijkt u dus niet vreemd op als u bij de Tesco in Milton Keynes WC-rollen staat te hamsteren: er kan een Aston Martin Valkyrie (1175 pk!) voorbij rijden.