Volkswagen Golf nu ook verkrijgbaar met 1.0 TSI

De nieuwste generatie van de VW Golf is nu ook te krijgen met zijn populairste motor, de 1.0 TSI. Het model met de 1.0 TSI is er in twee uitvoeringen.

VW Golf

Tot nu toe kon u alleen nog maar grote motoren bestellen in de achtste generatie Golf. Vanaf vandaag komt daar verandering in, want Volkswagen heeft twee varianten van de populaire 1.0 TSI toegevoegd aan de collectie.

De eerste is de VW Golf 'Golf' met de versie die 90 pk levert. Die is er vanaf €25.995,- en heeft Digital Cockpit, LED koplampen, automatische 1-zone airco, Lane Assist, App Connect (inclusief Apple Carplay) Radio Composition Media met 8 inch touchscreen en een multifunctioneel stuurwiel. De topsnelheid van de auto is 188 kilometer per uur en als u dat niet te vaak haalt is hij ook nogal zuinig. De auto drinkt 4,5 liter per honderd afgelegde kilometers.

In de tweede versie geeft de motor 110 pk en is de topsnelheid 210 kilometer per uur. Zuipen doet ook deze motor niet, want als u niet de topsnelheid gaat rijden op de Autobahn dan gaat er ook maar 4,5 liter per honderd kilometer doorheen. De vanafprijs is €29.660,- en dan heeft u de Life-uitrustingslijn. Life is standaard voorzien van onder andere Adaptive Cruise Control, 16 inch lichtmetalen velgen “Norfolk”, Park Distance Control voor- en achter, comfortstoelen, telefoon draadloos oplaadbaar, lederen stuurwiel en 10 kleuren ambienteverlichting.