Broodnodig: Audi RS6-R Abt heeft 740 pk

Je hebt tuning, en je hebt Abt. De Duitsers pompen Audi's, Volkswagens, Seats en Skoda's tot groere hoogte, zelfs als dat niet nodig is. Neem bijvoorbeeld de Audi RS6, die is vanzelf al geweldig. Abt maakt een gelimiteerd aantal RS6'en geweldiger.

Audi RS6-R Abt

De veredeling die Abt toepast op de nieuwste generatie Audi RS6 is uniek. Zo uniek dat slechts 125 exemplaren in aanmerking komen voor een behandeling bij de cosmetisch en technisch chirurg.

De eerste actie die Abt met de auto doet is een performance upgrade die nog 140 pk weet te vinden in de machtige V8 TFSI van Audi. Hoe ze dat precies doen verklapt Abt nog niet, eveneens vertellen ze niet wat ze verwachten dat de RS6-R aan prestaties levert. Maar als de standaardversie al 600 pk had en in 3,6 seconden naar de honderd kilometer per uur vliegt, dat moet met 120 Nm meer nog wat sneller werken en de 140 extra peerden beuken bij 305 kilometer per uur vast nog even door.

Abt heeft natuurlijk iet alleen aan de motor en de uitlaat geknutseld. Er is een hoop extra carbon te zien op de RS6-R Avant. Teveel om op te nomen eigenlijk. Wat ook opvalt: hij kan al die make-up best wel goed verdragen. Deze extreme versie van de extreme Audi is gewoon lekker.