Tegen de verveling: bouw auto's van Lego

Nu voor iedereen de paar uur file per dag is afgevallen is er veel meer tijd. Netflix en Mario Kart is inmiddels uitgespeeld en dus wordt het tijd voor wat nieuws. Waarom niet aan de Lego. Hier onze favoriete modellen.

Lego

Puzzelen in zelfquarantaine is ook zo 1956, dus tijd om terug te gaan naar de kindertijd: Lego! Autobahn zet een aantal suggesties op een rij om flink wat uren zoet mee te zijn.

Bugatti

Een van de grootste modellen die we zelf ooit hebben gebouwd is de Bugatti Chiron van Lego. Het pakket komt met een schitterende doos en zelfs een aantal uur aan podcast om naar te luisteren tijdens de bouw. Het resultaat is een halve meter lang en heeft onafhankelijke wielophanging een sequentiële versnellingsbak en een echte W16.

Land Rover

De nieuwe Land Rover Defender is er ook meteen in een Lego-editie. Gelukkig is die een stuk vriendelijker geprijsd dan de €399 kostende Bugatti. De Defender is ook flink groot, heeft werkende besturing en zelfs een lier voorop. Het geheel wordt afgemaakt met een karakteristieke zes-in-lijn motor.

Porsche

Porsche heeft twee modellen in de Lego Technic collectie: de 911 GT3 RS en de 911 RSR. De laatste is wat kleiner en goedkoper dan de eerste. De GT3 RS is net als de Bugatti Chiron een enorm pakket met extreem premium uitstraling erbij. De RSR hebben we nog niet zelf in handen gehad, maar voor de prijs durven we toch wel te stellen dat die iets minder premium is. Beide wagens geven ongetwijfeld wél uren bouwplezier.

Fast & Furious

Eén van de nieuwste Lego toevoegingen is de Dodge Charger van Dom uit Fast & Furious. Het model heeft 1077 Legosteentjes en beschikt over allerlei leuke details. Natuurlijk sturen de voorwielen en werken de zuigers van de V8. De supercharger voorop draait ook echt mee. Dankzij een beugeltje onder de auto kan hij een wheelie maken. En vor €99,99 kun je eigenlijk niet zonder gaan zitten.

007

De iconische Aston Martin DB5 van James Bond is er ook in het Lego. De wagen heeft enkele van de mooie trucs die Q inbouwde ook aan boord. Onder andere de schietstoel en draaiende kentekenplaten. Lees hier alle achtergronden.

Buitencategorie

Echt automotive is deze R9800 graafmachine niet, maar hij is wel extreem cool. Met zijn prijs is het zeker niet de goedkoopste Legoset, maar met 4108 stenen is het wel een enorm pakket. In het pakket zitten ook enkele elektromotoren zodat je de graafmachine met je smartphone kunt besturen (uiteraard via een app). Extra is er zelfs een verlichtingsset te verkrijgen (niet van Lego) om de machine nog wat gaver te maken.