Te koop: James Bonds Aston Martin DB5 in 1.295 stukjes

We wisten eigenlijk al dat hij eraan zat te komen, maar LEGO heeft hem nu officieel de wereld in geschoten: de Aston Martin DB5 van James Bond, maar dan in het klein. En hij heeft een volledig werkende schietstoel.

Nadat we al helemaal blij werden van de betaalbare Bugatti Chiron met werkende schakelflippers en W16, gaat LEGO op volle stoom verder met het vermaken van de volwassen LEGO'er door de klassieke Aston Martin DB5 van Sean Connery aan te bieden. En net als met de Bugatti, heeft de speelgoedfabrikant aan heel veel details gedacht.

Na het in elkaar zetten van alle bijna 1.300 onderdelen heeft de DB5 een ietwat hoekig uiterlijk, maar kan hij natuurlijk wel rijden. Hij heeft geen werkende zes-in-lijn, maar dat is de bouwer te vergeven aangezien we wel draaiende nummerplaten, verborgen machinegeweren, een kogelwerend schot aan de achterkant, een verborgen computer en telefoon aan de binnenkant, en natuurlijk een volledig werkende schietstoel met wegklappend dak krijgen. Zelfs de velgen zijn uit te rusten met de bekende tyre shredders. Wat wel ontbreekt, en dat vinden we best een puntje van aandacht, is James Bond zelf. Ze hadden er nog best een legomannetje in een smoking bij kunnen doen.

Het model heeft alle uiterlijke eigenschappen van een reguliere DB5 en zal uiteindelijk zo'n 34 x12 centimeter van uw bureau in beslag gaan nemen. De auto is overigens nog niet te koop, maar al wel te bestellen door VIP-leden. Kosten? Ongeveer de helft van de LEGO Chiron: €169.