PLOFKRAAKVIDEO: Audi-bende slaat weer toe in Duitsland

De politie heeft in Duitsland een 34-jarige Marokkaanse Nederlander opgepakt nadat hij een brute plofkraak pleegde. Buurtbewoners filmden de rovers en er was zelfs een dappere buur die ingreep door de vlucht-Audi te rammen.

Plofkraak

Op de spectaculaire beelden is te zien hoe drie plofkrakers geen behoefte hebben aan een rustige Ramadan. In het Duitse Ruhrgebied, net over de grens, proberen ze een bank te overvallen. Twee van de drie plofkrakers weten te ontkomen, maar de politie kan een van de Audi's van de Audi-bende klemrijden op de snelweg. Daar wordt de 34-jarige Marokkaan/Nederlander opgepakt. In de auto enkele geldcassettes van de gekraakte geldautomaat een chemische stoffen om te laten ontploffen. Haha, heterdaad sukkel.

Opvallend in dit verhaal is niet alleen de totale brutaliteit om rustig door te plofkraken terwijl de buurt wakker is en staat te filmen. Nee, meest opvallend is de dappere ingreep van een 62-jarige buurtbewoner. Deze man sprong in zijn eigen auto en probeerde de vluchtende Audi tegen te houden door hem te rammen met zijn eigen Ford Mondeo. Niet heel verstandig, maar wel heldhaftig. Geef die man nou eens een lintje (en bij voorkeur Jan Smit niet)